Povestea noastra

istoric thumbnail

Luna Istoriei LGBT a inceput ca un proiect de cooperare intre 4 organizatii LGBT din Scotia, Slovenia, Slovacia si Romania. Scotienii aveau experienta de 8 ani in organizarea lunii si isi doreau sa creasca impactul festivalului. Asa ca, ne-au gasit pe noi, Asociatia ACCEPT, Legebitra din Slovenia, si Inakost din Slovacia. Dupa un training de pregatire intensa, am fost declarati pregatiti de a organiza propria luna a istoriei. Si chiar asa a si fost. In Romania am avut expozitie de arta contemporana la OTA/Galeria 26, expozitie documentara in 2 facultati si intr-un liceu, arta comunitara, cerc de lecturi feministe, performance, ateliere, scurt-metraje etc. Prima editie a lunii a iesit surprinzator de bine in cele 3 tari!

Urmatorul pas a fost transferul de cunostinta catre alte 5 noi organizatii din Cehia, Lituania, Olanda, Ungaria si Irlanda. Aflati deja la a 2-a editie, cu mai multi voluntari implicati, cu experienta de anul trecut in spate, 2013 a fost un an si mai plin, cu peste 20 de evenimente, car mai de care. Demna de mentionat este expozitia de arta contemporana care a fost vizitata de aprox. 300 de persoane la vernisaj! Pe langa ea, teatru, literatura, karaoke, board games.

Anul asta, deja mult asteptata, Luna Istoriei LGBT vine cu si mai multe evenimente menite sa continue traditia deja construita si sa creasca gradul de vizibilitate al comunitatii LGBT.

In 2014, ne alaturam campaniei europene No Hate Speech Movement pentru a pune in lumina o problema cu care comunitatea LGBT, si nu numai, se confrunta: discursul instigator la ura. Vom aborda acest subiect prin intermediul educatiei non-formale, discutiilor si dezbaterilor.

Luna Istoriei LGBT isi propune sa contribuie la o cultura pentru drepturile omului in Romania! Tu, esti alaturi de noi?