Despre noi

Suntem lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans, si impreuna cu prietenii nostri sarbatorim Luna Istoriei LGBT.
Existam in toate timpurile si locurile. Vorbim toate limbile. Radem si plangem. Vorbim si ramanem tacuti.
Suntem imparati si tarani. Suntem conservatori si revolutionari. Suntem actori, artisti, zidari, contabili, taximetristi, bucatari si clovni. Suntem angajati si someri. Ne crestem copiii si ne ingropam mortii.

Cand avem posibilitatea, mergem la scoala, la colegiu si la facultate. Cand putem, iesim pe strazi. Citim ziarele si ne uitam la televizor. Mergem la biserica, sinagoga, templu si moschee. Suntem liberi si inchisi. Sarbatorim si ne ascundem. Suntem fericiti si tristi. Suntem sustinuti si singuri. Vietile noastre sunt atat simple cat si extraordinare. Acest proiect sarbatoreste tot ceea am fost, ce suntem si ce n-am apucat sa fim.

Luna Istoriei LGBT este o oportunitate pentru noi toti sa invatam mai multe despre povestile lesbienelor, gaylor, bisexualilor si persoanelor trans din Romania. Pana nu demult, majoritatea persoanelor LGBT preferau sa nu fie in centrul atentiei. Multi inca prefera asta. Chiar si astazi, penalitatile pentru cei ce refuza sa se ascunda, sau nu reusesc, pot fi severe. Ele variaza de la ostracizare la victimizare si chiar agresiune.

Luna Istoriei LGBT are loc in Romania in februarie. Este un prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane trans) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti intr-un context LGBT.

In fiecare an, Luna Istoriei LGBT isi propune sa aiba un program plin de evenimente diverse din domeniile arta, cultura si educatie.

Luna Istoriei LGBT este pentru toata lumea; indivizi, grupuri comunitare, organizatii, furnizori de servicii, persoane LGBT si non-LGBT.

Dorim sa cream un spatiu in care oricine se poate exprima, poate invata si creste.

Aici puteti vedea echipa care se ocupa de organizarea Lunii Istoriei LGBT.